-
JEDILNIK - 20.03. – 24.03.2023
PONEDELJEK, 20. 03. 2023
DNEVNA JUHA
Prežganka z jajcem ( D)
TRADICIONALNA JED NA ŽLICO
Chilli con carne ( A)
MENI 1
Piščančji paprikaš ( A, F)
Vlivanci ( D)
MENI 2
Svinjski file v gorčični omaki ( A, K)
Široki rezanci z makom ( D)
BREZMESNI MENI - VEGAN
Ajdova kaša z gobicami na rukoli
TOREK, 21. 03. 2023
DNEVNA JUHA
Korenčkova kremna juha - VEGAN
TRADICIONALNA JED NA ŽLICO
Goveji golaž ( A )
MENI 1
Špageti karbonara ( A, D F)
MENI 2
Mesna lazanja ( D, F)
Paradižnikova salsa – VEGAN
BREZMESNI MENI
Zelenjavna lazanja D, F)
Paradižnikova salsa - VEGAN
SREDA, 22. 03. 2023
DNEVNA JUHA
Kokošja juha z domačimi rezanci ( D)
TRADICIONALNA JED NA ŽLICO
Šmarnogorski ričet – VEGAN ( A)
Dodatek: rezina prekajenega mesa
MENI 1
Piščančja rižota na rukoli ( A)
MENI 2
Mariniran svinjski vrat na žaru
Prebranec, ajvar ( A)
BREZMESNI MENI
Gratinirane skutine palačinke z rozinami ( A, D ,F)
Domači kompot
ČETRTEK, 23. 03. 2023
DNEVNA JUHA
Kremna juha iz mladega graha - VEGAN
TRADICIONALNA JED NA ŽLICO
Boranija iz govejega mesa s stročjim fižolom ( A)
MENI 1
Rahlo pekoči peresniki all'arrabbiata ( A)
MENI 2
Puranja rulada nadevana z zelenjavo v smetanovi omaki ( A, F)
Krompirjev pire ( F)
BREZMESNI MENI - VEGAN
Ocvrta cvetača s tartufovo omako
Zelenjavni pire
PETEK, 24. 03. 2023
DNEVNA JUHA
Zelenjavna kremna juha – VEGAN
MENI 2
Leteči žganci ( A, D F)
Francoska solata ( D)
MENI 2. - RIBA II.
Poširan oslič v foliji s korenčkom, porom in belim vinom( A, C,F)
Krompir z blitvo - VEGAN
BREZMESNI MENI - VEGAN
Rižota iz kvinoje in sveže zelenjave
Pridržujemo si pravico do spremembe menija.
Legenda alergenov, ki so sestavine v pripravljenih jedeh:
A - kosmiči in žito, ki vsebuje gluten, B - raki, C - ribe, D - jajca, E - soja, F - mleko in laktoza,
G - oreščki (lešniki, mandlji, pistacije), H - arašidi, I - zelena, K - gorčica,
L - sezam, M - mehkužci, O - lupinus - volčji bob, P - žveplov dioksid in sulfiti